Yoga med Hjobo

Yoga med Hjobo

Yoga

Innan du sätter foten i en yogaklass, bör du kunna linda benen runt huvudet, hålla ett LYCKSALIG leende på läpparna medan du kvävs på rökelse och samtidigt engagerar dina bhandas.

Så kan man tro, det gjorde jag. Nu har jag fått en annan uppfattning och börjar en utbildning för att ta reda på mer om Yoga.

Denna blogg handlar om den resan.

Första ubildningsdagen

UtbildningPosted by Hjobo Sat, January 31, 2015 17:25

Mycket intryck idag.

Kul att ha Håkan och hans fru med, det hade jag hoppats på. Ser fram emot att dela resan med dem, ja de andra med men jag känner att jag liksom känner dem lite redan :)

Vi har talat om allt från filosofi till att faktiskt praktisera idag, det jag mest tar med mig från dagen är att yoga ska praktiseras. Varje dag. Kanske bara en kvart om dagen men varje dag.

..."Och genom att vi gör yoga regelbundet så kommer vi långsamt komma närmare och närmare den vi verkligen är, och då finns det inga hinder för vår lycka, glädje."...

Ok, nytt löfte till mig själv, jag ska praktisera varje dag. Hur gör jag det?

Först ska jag försöka vara krass och verkligen avväga hur mycket tid jag kan avvara varje dag, det kommer inte bli en timme om dagen men kanske en kvart? Lena är ju med på resan så kanske kan vi göra det tillsammans?

Utan omgivningens inverkan med musik ungar och annat, 15 minuter, exakt vad vet jag inte men i alla fall ett steg på vägen.

Reflektion av dagen.

1. Vissa saker slår mig när jag går på yoga. Den överväldigande andelen vita kvinnor i lokalen. Var är alla män, det är jag och Håkan här.

2. Jag kommer behöva mina anteckningar, gud va mycket sanskrit. Men som sagt, det jag tar med mig först är utöva.

3. Det som jag sedan tänker på är åtagande, att åta sig en utmaning är inget nytt för mig men en utmaning som eventuellt är för resten av livet... det är en utmaning det.

4. Mer och mer känner jag att det är en väg jag vill gå, hoppas och tror att jag kommer göra det med.

5. Endast 3% av yogan är i Yoga sutra om rörelser och ställningar, något att tänka på.

6. Yogans filosofi vill förena människor och förstärka människors inre balans, oavsett religion eller tro.

Vi har bland annat gått igenom YogaSutras första verser. Tydligen kan man tala om första versen en vecka men det gjorde vi inte.

Sutra 1: vers 1 Här börjar den korrekta/erkända instruktionen av Yoga

1:2 Yoga är färdigheten att styra tanken/sinnena oavkortat mot ett objekt och behålla den där utan eventuella störningar.

Mer kommer eftersom, imorgon fortsätter vi.

Namaste.
  • Comments(0)//yoga.tjohej.se/#post9