Lenas Blogg

Lenas Blogg

Mat glädje!

AllmäntPosted by Lena Sun, August 12, 2012 19:13:23
Idag har vi fått vår första "Bra mat  hemma" kasse. Och jag är redan toknöjd!!! Allt är tydligt uppmärkt med till vilken dag råvaran ska användas. Och vilka råvaror!!! Färsk lax från Lillängens fiskröreri (som ligger 3 min från oss), jättefin blomkål, färsk lök osv. Och världens sötaste lilla påse med rosmarin.  Och i princip alla varor är medskickade i rätt mängd. Inget spill och inga rester att spara och förvara!  Menyn är så tilltalande att jag vill ha allt nu. Och recepten verkar lättlagade! 

  • Comments(0)//lena.tjohej.se/#post124

Läget

AllmäntPosted by Lena Thu, November 03, 2011 19:12:45
Dags för en lägesrapport igen. Hösten har kommit på riktigt, märkte det ordentligt när jag var ute och åkte bil i tisdags och det var mörkt före sex. Suck! Gillar inte när det blir mörkt. Kommer säkert att vänja mig och kunna mysa med ljus och allt det där men det kändes som om det kom så plötsligt i år.


Jag funderar fortfarande på vad jag ska bli när jag blir stor men har hittat flera roliga jobb att söka. För det är det dags för nu. LillFia flyttade vidare igår. Hon behöver få vara ensam liten. Stora tjejen är kvar hos oss och passar på att mysa i Håkans knä. Tror det kommer bli bra även om det är med mycket blandade känslor vi släpper taget. Hittade en ensam gummistövel på hallgolvet idag. Men den kan jag ta med till helgen när stora tjejen ska träffa sin lillasyster så även såna praktiska detaljer löser sig lätt.


Ska verkligen inte skriva mycket, vill gå upp och pyssla istället, känns som om det var evighter sedan igen! Men det är det inte. Bara någon eller några veckor vilket verkligen känns som en evighet.


Vill göra bidrag till några utmaningar! Kul kul.


Har föresten startat en pysselblogg också. Wanels.blogspot.com


Där hamnar mitt scrap-pyssel hädanefter.


Butiken är för övrigt stängd och blir så men jag kör kurser istället. Kul som bara den. Älskar att hjälpa nybörjare att hitta vägen in i en ny hobby.


Nu väntar spring-vick i barnomsorgen i väntan på nya spännande utmaningar!

  • Comments(0)//lena.tjohej.se/#post123

Dagen idag

AllmäntPosted by Lena Tue, April 12, 2011 08:52:52
Dagen idag kan bli precis hur som helst. Mycket beror nog på min egen inställning och mitt tålamod. Så varför inte bestämma att Dagen idag är en underbar dag, den är min!

Kanske får jag fikabesök, eller kanske tar jag en sväng till tygfabriken eller klädaffären. Sen blir det kanske lunch med min underbare man. Sen har jag ett möte kl 14 och ett 16.30 och dessemellan ska jag hjälpa pappa en smula.

Att jobba med anknytning är lite ensamt ibland och jag uppskattar verkligen besöken och träffarna. Att få prata med andra vuxna är så skönt!!!

På torsdag är det pyssel på kvällen. Jag ska visa hur man trycker på tyg. Kul, kul.

Sen kommer äntligen helgen. Jag och Håkan ska ha vår första barnlediga helv sen slutet av november. Det ska bli såå mysigt. Vi ska ladda batterierna och verkligen ha kvalitetstid. Fika, promenera och kramas!

Och sen är det påsk! Glad påsk!

Kram

  • Comments(0)//lena.tjohej.se/#post122

Vad tiden går!

AllmäntPosted by Lena Sat, April 02, 2011 21:42:00
Det känns som om det är oceaner av tid sedan jag skrev sist. Visserligen är det ett helt år sedan men det är ett så händelserikt år att det känns som flera.

Som ni vet blev det ingen flytt. Vi fick för låga bud på vårt hus så vi blir kvar. Och har bestämmt oss för att gilla läget :)

Har man barn kan man knappt bo bättre än så här. Så varför inte skaffa fler barn? Vi ställde upp som familjehem för Karlstad kommun och har just nu två tjejer boende hos oss. Dom är ett och nio år gamla. Vi får se hur länge dom behöver oss som extra föräldrar, för oss får dom gärna stanna! :)

Sen gick jag och blev politiker i somras/höstas. Vi föräldrar på Lunna/Mörmo förskola fick nog inför hotande ytterligare neddragningar av personalen och skapade en aultionsgrupp för räddandet av Hammarö förskolor. Det ena ledde till det andra och nu sitter jag i socialnämnden för Kristdemokraterna. Jättespännande och jag trivs som fisken i vattnet.

Vi har hunnit stänga vår butik också. Eftersom jag ska vara hemma med Lilltjejen åtminstone till sommaren så funkade ju inte det ihop med att ha en fysisk butik så butiken ligger i malpåse i väntan på framtiden. Jag kör fortfarande en del kurser men i övrigt är det lugnt på den fronten :)

Ja, det är väl senaste året i korthet. Det senaste är att vi bytt sovrum och att försommar projekete blir att Sara ska få eget rum i mitt förra kontor i "annexet". Blir nog bra. Stora tjejen kan komma o gå som hon vill :)

Sen en tråkig nyhet. Den 24 januari, på Gabriels namnsdag gick Karin Höök, pappas sambo bort efter en lång tids sjukdom.

På återseende. Om inte fullt lika länge ;)

  • Comments(0)//lena.tjohej.se/#post121
Next »