Lenas Blogg

Lenas Blogg

Framåt

SamuelPosted by Lena Wed, January 07, 2009 00:35:37

Det går utan tvekan framåt! Samuel går nu omkring överallt. Och stadigt också säger släkten. Han har ju tränat mycket på ojämnt underlag hemma så jag är inte så förvånad. Och han tränar mycket överhuvudtaget. Började med att träna på att böja och resa sig till exempel långt innan han vågade släppa och gå.

Nu tränar han på ord. Jag tror inte att han vet vad dom betyder men man kan ganska ofta få honom att repetera ett ord man säger. Idag sa han tex bajs när jag bytte blöja på honom. Lite senare svor jag till och då säger jag bajs ibland. Bajs, hörde jag från några meter bort då han snabbt repeterade vad jag just sagt!

Annars har ordförrådet nu utökats med Sara också. Och han svarar jag och nej på frågor, för det mesta får han fram vad han menar. Ett nytt uh-ljud talar också om att det är något han vill ha.

Och pussar kan man få om han är på rätt humör, men bara då. Och slängpussar blir han glad av och skickar ibland en tillbaka!

Han är en cooling som ger såå mycket glädje!

  • Comments(0)//lena.tjohej.se/#post111

Besked

SamuelPosted by Lena Fri, August 15, 2008 00:42:34

Idag har vi varit på läkarbesök med Samuel. Han har ju haft eksem sen han var några månder och när min vanliga BVC-sköterska var på semester så hände det grejor och vi fick en remiss till barn i Karlstad. Idag var vi där och gjorde pricktest och han är allergisk... mot ägg allre mest men också mot mjölk, fick, katt och hund. Men som tur är så sa läkaren att han tyckte inte att det fanns anledning till att ta bort djuren utan det räckte med at de inte sover i samuels säng (vilket dom ju inte gör nu heller) och att dom inte slickar honom i ansiktet (och det är ju lätt ordnat). Sen borde omläggningen av kosten räcka.

Och nu för tiden finns det ju mycket mjölkfria produkter och en medvetenhet så det känns helt ok faktiskt. Dessutom har jag fantastiska vänner som gjort samma resa så jag räknar med många goda råd och tips!

  • Comments(1)//lena.tjohej.se/#post99

Söt

SamuelPosted by Lena Sat, May 17, 2008 23:56:21

Bara för att man sover måste ju inte det betyda att man inte kan ha grep om saker och tinge.. eller hur?

Blog Image

Samuel sover i Farfars vagga varje natt. Med filten han fått av bonusfarmor Christina. Men snart är vaggan urvuxen!

Blog Image

Vi var och hälsade på Faster Maria och det var tydligen kul!

Blog Image

  • Comments(1)//lena.tjohej.se/#post83

förkyld

SamuelPosted by Lena Fri, May 16, 2008 08:12:54
Samuel är förkyld. Han låter som om han vore i målbrottet och han tycker det låter kul så han leker med ljuden. Han är en tapper liten kille så på dagarna märks det knappt. Men på natten vaknar han med ett skrik ca en gång i timmen och vill antingen äta eller få på sig filten igen. Sen sommar han oftast om. @ Han är verkligen tapper men jag är så trött och känner mig som en urvriden disktrasa.

  • Comments(0)//lena.tjohej.se/#post81
Next »