Träning

Träning

Välkommen till Spinning @ tjohej.se

Om du tränar minst 2 gånger i veckan får du ta del av träningens alla kroppsliga fördelar. Tränar du mindre så bibehåller du bara, eller i värsta fall tappar de träningsresultat som du redan har uppnått. Tränar du inte alls och har ett väldigt stillasittande jobb och orörlig fritid då finns det stor risk att du drar på dig än mer ohälsa. Så börja motionera och träna och upptäck hur roligt det faktiskt är! Alla framsteg du gör stimulerar dessutom bara till fortsatt träning. Tillsist kan du faktiskt bli så beroende av att träna att du inte kan vara utan!

Ägg

DietPosted by Hjobo Tue, February 15, 2011 18:32:09

Ägg håller dig mätt

Ägg är riktiga nyttobomber. De är proteinrika, håller dig mätt länge och har visat sig ha god effekt vid viktminskning enligt en studie vid Louisiana State University. De kvinnor som åt rostat bröd och marmelad samt ett ägg varje morgon gick ner dubbelt så mycket i vikt som de som åt bagel med samma mängd kalorier men utan ägg.

(Källa: Self.com)

  • Comments(0)//spinning.tjohej.se/#post17

Chili

DietPosted by Hjobo Tue, February 15, 2011 18:30:52

Chili dämpar sockertopparna

Stark mat, speciellt kryddad med chilipeppar, kan motverka att ditt blodsocker åker bergochdalbana efter en måltid och lindra sötsuget.

En studie vid University of Tasmania visar att personer som åt en hamburgare kryddad med chili hade lägre blodsocker än när de åt burgaren okryddad. Forskarna menar att det är capsaicin, ämnet som gör kryddan stark, som ligger bakom en del av effekten.

(Källa: Aftonbladet)

  • Comments(0)//spinning.tjohej.se/#post16

Mjölk

DietPosted by Hjobo Tue, February 15, 2011 18:29:34

Mjölk är en riktig superdryck oavsett om du äter efter en särskild diet eller inte.

Enligt aftonbladet har en studie vid Ben-Gurion University of the Negev i Israel visas det att gick de deltagare som konsumerade mest mjölkprodukter ner mest i vikt. De som fick i sig cirka 3,5 dl dagligen gick ner 6 kilo i genomsnitt på två år. De som bara drack omkring ett halvt glas om dagen gick bara ner hälften

Mjölk bättre än sportdryck


Slukar du en sportdryck efter passet? Byt till mjölk i stället. Kvinnor undviker ofta mejeriprodukter för att de tror att de är för feta. Nej, nu är det dags att tänka om.

Enligt en studie publicerad i Medicine & Science in Sports and Excercise är mjölk bra för fettförbränningen. De kvinnor som drack två stora glas mjölk varje dag efter ett styrkepass byggde mer muskler och tappade mer fett i jämförelse med kvinnor som drack energidrycker.

Forskarna tror att det kan bero på kombinationen av kalcium, protein och D-vitamin som finns i mjölk. Kvinnorna som drack mjölk gick knappt upp i vikt eftersom de la på sig muskler som balanserade upp viktminskningen. Muskler väger ju mer än fett och även om skillnaden inte syns på vågen, kommer det att synas i spegeln.

(Källa: Science Daily)

  • Comments(0)//spinning.tjohej.se/#post15

Björn Ferry och LCHF

DietPosted by Hjobo Sat, January 29, 2011 10:44:21

OS-guldmedaljören Björn Ferry la om sin kost från att ha ätit mycket kolhydrater till en kost som är baserad på protein, fett och mycket grönsaker, den så kallade LCHF-dieten. Och i OS 2010 stod han överst på prispallen och fick ta emot guldmedaljen i skidskytte. Här berättar han med stor entusiasm hur han genom att förändra sin kost också förändrade sitt liv och nu vill han gärna motivera och inspirera andra att göra detsamma, oavsett vilka mål man har med sin träning. Tillsammans med kostexperten Cathrine Schück har han tagit fram härligt inspirerande recept för frukost, lunch och middag.

Läs lite i boken här.

  • Comments(0)//spinning.tjohej.se/#post9

Visste du att 7 geléhallon ger dig lika mycket energi som du får i dig av 400 gram sockerärtor?

DietPosted by Hjobo Thu, January 27, 2011 15:33:08

Visste du att 7 geléhallon ger dig lika mycket energi som du får i dig av 400 gram sockerärtor? Kanske värt att notera?

Jag ahr inteätit godis "på riktigt" senaste året, men nu har jag även tagit bort småsaker som 70%ig choklad och nötter. Det är tufft att inte snaska på något när andra sitter i soffan brevid och mumsar, men det är en viljeträning :)

Detta ger dig cirka 100 kilokalorier:
7 geléhallon
½ glassbåt
400 gram sockerärtor
18 gram mörk choklad
1 småkaka (20 gram)
1 glas juice (2 dl)
5 skivor skinka
10 tomater
2 äpplen
1 banan
1 kg gurka
400 gram grönsaker (broccoli, blomkål etc)
4 morötter
2 skivor 17 % ost
½ dammsugare (20 gram)
½ chokladboll (tex. delicato)
1 dl kokt ris
1 ½ dl kokt pasta
38 gram köpt pizza
80 gram biff
Källa: aftonbladet

Jag hoppar helt denna månaden :)

  • Comments(0)//spinning.tjohej.se/#post6