Träning

Träning

Välkommen till Spinning @ tjohej.se

Om du tränar minst 2 gånger i veckan får du ta del av träningens alla kroppsliga fördelar. Tränar du mindre så bibehåller du bara, eller i värsta fall tappar de träningsresultat som du redan har uppnått. Tränar du inte alls och har ett väldigt stillasittande jobb och orörlig fritid då finns det stor risk att du drar på dig än mer ohälsa. Så börja motionera och träna och upptäck hur roligt det faktiskt är! Alla framsteg du gör stimulerar dessutom bara till fortsatt träning. Tillsist kan du faktiskt bli så beroende av att träna att du inte kan vara utan!

Champagne och spurt när Tour de France når målet i Paris

PassPosted by Hjobo Thu, December 13, 2012 16:10:33
Kampen om den gula ledartröjan är över. Nu ska Tour de France avslutas med champagneskålning och en uppgörelse på Champs-Elysées i Paris.
Den 120 kilometer långa etappen som startar i Rambouillet är ingen vanlig Tour de France-etapp. Det är nummer 20 i ordningen och den sista för året med traditionell målgång på det Champs-Elysées i Paris som den franske sångaren Joe Dassin sjöng så fint om.


Det totala sammandraget avgjordes igår och vinnaren av Tour de France 2012 heter Bradley Wiggins. Britten var överlägsen på gårdagens tempolopp och vinner Touren tre minuter före sin lagkamrat Chris Froome.

En bit efter starten brukar Tourvinnaren ofta, cyklandes, skåla i champagne tillsammans med sin servicebil och lagkamrater. Det mesta talar för att Team Sky, som alltså tagit en dubbelseger, kommer att fortsätta med den traditionen.

När cyklisterna väl närmar sig målet i Paris kommer dock Team Sky att tävla igen. På varvbanan inne Paris kommer deras superspurtare Mark Cavendish vilja vinna.

Cavendish har vunnit på Champs-Elysées de tre senaste åren och är efter sin uppvisning på den 18:e etappen storfavorit att göra det igen. Lag som Orica-GreenEdge och Lotto-Belisol kommer också vilja blanda sig i etappsegern med Matt Goss och André Greipel.

Vem Vann?
http://www.dn.se/sport/wiggins-vann-tour-de-france

  • Comments(0)//spinning.tjohej.se/#post42

TDF nr 14 av 16

PassPosted by Hjobo Thu, November 29, 2012 14:06:31

Nästnäst sista TDFen 2012, Etapp 18 av 20

V50 går vi i mål

Bonneval > Chartres 53.5 km

Dags för Bradley Wiggins att knyta ihop säcken?

Tour de France avslutande helg är här och även om inget är klart än, så talar allt för att Bradley Wiggins kommer stå framför triumfbågen iklädd den gula ledatröjan på söndag. Inför den 19:e etappen, som är ett 53.5 kilometer långt tempolopp mellan Bonneval och Chartres, leder Wiggins med 2:05 före lagkamraten Chris Froome och ytterliga 36 sekunder före Vincenzo Nibali.

- Det här tempoloppet har jag tänkt på under hela året, skriver Bradley Wiggins i en krönika för The Guardian.

- Jag har hela tiden haft i huvudet att den här etappen kommer vara avgörande för Touren, nu handlar det istället om att befästa det jag redan gjort. Jag kan gå in i det här loppet helt utan rädsla. Jag vill njuta av det och slutföra jobbet med stil.

Bradley Wiggins är favorit till etappvinsten då han är en av världens snabbaste cyklister mot klockan. Den mod-influerade britten med de stora polisongerna vann tempoloppet på den nionde etappen med hela 35 sekunder.

Den förste cyklisten ger sig iväg från starten i Chartres klockan 12:00. Fredrik Kessiakoff startar 15:02 och Bradley Wiggins ger sig iväg som siste man 16:33

  • Comments(0)//spinning.tjohej.se/#post40

TDF etapp 13

PassPosted by Hjobo Thu, November 15, 2012 23:28:57
TDF V46 High Muontains Etapp 14, Limoux - Foix, 191 km Jag är i Tylösand så idag kör Lena Johansson med er, satsa allt nu, ni vet hur tuff hon kan vara ;) Då spinning.tjohej.se verkar ha fått lite problem och jag inte är hemma för att kunna fixa den så presenterar jag här veckans TDF. Det är nu bara två veckor kvar efter denna TDF. Dags att ge sig i kast med Pyrenéerna då. Kanske inte den klassiska Pyrenéetappen men god nog för att röra om en del. Port de Lers följs av en annan 1:a kategori stigning, Mur de Péguère som Tour de France för första gången har med i sin sträckning. Det är en riktigt tuff rackare i denna populära bergskedja. Snittlutningen är på nära 8 procent och det finns delar som är uppemot 14%. Väl på toppen väntar en snabb och teknisk utförskörning innan man med 13 kilometer kvar kommer in för första gången i Foix. Därefter går banan en bit norrut för att återkomma till Foix. En gång har man haft målgång här tidigare och precis som på denna etapp så fanns Col de Portel med i sträckningen, det första bergspriset på sträckan. I övrigt var det mer lättåkt och en etapp som präglades av en ubrytning med ganska många cyklister inblandade, närmare bestämt ett dussin. Bland dessa fanns Kurt Asle Avesen. Norrmannen var het som en platt sten på en playa med stekande sol. Och han gjorde inte mycket för att dölja sin fina form. Och så när höll det på att kosta honom etappsegern. De var fyra man som slet sig loss från övriga, Kurt Asle drog och attackerade om vartannat de sista kilometerna, drog dessutom igång spurten direkt när det kom in på det 270 meter långa upploppet och så skulle han göra segergest dessutom. Norrmannen vann med ett par centimeter före Martin Elmiger. Det var sjukt rafflande. En härlig seger för en härlig norrman. Flera åkare drabbades av punkteringar mot slutet av etappen. Såpass många att Eurosports svenske kommentator Roberto Vacchi trodde att det kunde röra sig om sabotage. Sanchez vann till slut komfortabelt. Peter Sagan, Slovakien, spurtade in på en andraplats, 47 sekunder efter segraren. Svenske Fredrik Kessiakoff fortsätter att behålla bergströjan. Under etappen tog han en andraplats i en av klättringarna, vilket gav tre nya bergspoäng. Den gula ledartröjan bytte inte heller ägare - den sitter kvar på britten Bradley Wiggins.  • Comments(0)//spinning.tjohej.se/#post39

TDF Etapp 12

PassPosted by Hjobo Thu, November 01, 2012 16:49:10

Medium mountains

Etapp 13, Saint-Paul-Trois-Châteaux - Le Cap d'Agde, 217 km
Etappen till Cap d'Agde är också den lång men mindre tuff än dagen före, åtminstone sett till banprofilen. Men om man får önska något så hoppas jag att det blåser lite denna dag. Sista delen av sträckan går utmed en del av den 100 kilometer långa kuststräckan i Languedoc- Roussillon. Med lite vind från Medelhavet kan det bli lite rörigt i finalen.

Man har också en ganska kort men brant stigning som man når bergspriset på (Mont Saint-Clair) med 23 kilometer kvar till mål. Det troliga är att det ändå blir en klungspurt av denna etapp. Spurtarna har nämligen inte många chanser kvar efter denna. Och just en spurtare vann här den enda gången man haft etappmål i Cap d'Agde. Belgaren Tom Steels tog hem etappen då, 1998.

Profil

Sista fem kilometrarna

  • Comments(1)//spinning.tjohej.se/#post38

TDF ETAPP 11

PassPosted by Hjobo Sun, October 28, 2012 10:48:22
Etapp 12, Saint-Jean de Maurienne - Annonay Davézieux, 226 k Detta är Tour de France längsta etapp i år. Det firar man med att lägga två 1:a kategori berg inom de första 80 kilometerna av etappen. Col du Grand Cucheron och Col du Granier, båda på drygt 1.100 meters höjd. Sen är det ganska lättåkt fram till 3 mil före mål då cyklisterna ska uppför en 3:e kategori stigning som de når toppen på med 18 kilometer kvar till Davézieux. Det här känns väldigt mycket en etapp med en utbrytning som håller. Om nu inte spurtare som klarar denna typ av backar och som ännu inte fått utdelning lyckas övertala sitt lag att man denna dag kommer att vinna och nå högre höjder. Ungefär som bröderna Joseph-Michel och Jacques-Etienne Mongolfier gjorde med varmluftsballonger. Det var dom först med i den branschen och bröderna är just från Annonay.

  • Comments(0)//spinning.tjohej.se/#post37

TDF Etapp 10

PassPosted by Hjobo Thu, October 25, 2012 16:06:49

Då jag är lite skadad kan jag inte följa med er på denna etapp, jag lämnar med förtroende över stafettpinnen till Lars.

Vet inte om man kommer att fira 20-års jubileet av OS i Albertville denna dag men det görs säkert. Ett OS som för svensk del innebar guld till Pernilla Wiberg i hennes OS-debut, silver till Christer Majbäck i längd samt silver till kvartetten Leif Andersson, Tord Wiksten, Ulf Johansson och Mikael Löfgren i skidskyttestafetten. Ganska skralt facit kan man väl säga men det är historia.

Denna etapp blir tuff också den. Totalt är det ungefär 25 kilometer slätåkning denna etapp, annars handlar det om upp eller ner. Det börjar ganska bums med Col de la Madeleine som man når toppen på 2.000 meters höjd. Sen ska de 67 meter högre på nästa topp, Col de la Croix de Fer. Därefter en kort utförskörning för att sedan ta sig an Col du Mollard och det hela avslutas med La Toussuire med målgång på 1.705 meter.

Kan bli en ganska avgörande sträcka och en av få chanser för de svagare cyklisterna på tempo att försöka köra ifrån de mer tempostarka. La Toussuire har man använt sig av en gång tidigare. Då vann Michael Rasmussen, året var 2006, alltså året före han åkte dit för missade dopningstester och ljug om var han befunnit sig. Och samma etapp kroknade Floyd Landis som dagen efter preparerat sig med lite allt möjligt, vann i Morzine och åkte dit med dunder och brak några dagar efter Tourens avslutning som han hade vunnit men blev fråntagen förstås. Samma år hade man La Toussuire på Dauphiné och då vann Iban Mayo före Alejandro Valverde som också båda dessa varit avstängda två år vardera. Men det är inte bara fuskare som åkt fort dit upp, tack och lov.

  • Comments(0)//spinning.tjohej.se/#post36

TDF etapp 9

PassPosted by Hjobo Fri, October 12, 2012 09:53:25

På torsdag 18e oktober är det dags igen för TDF. jag är inte med denna gång men Lena har lovat ta hand om er.

Mountain V42 Mâcon > Bellegarde-sur-Valserine

Efter en välförtjänt vilodag är det dags för Tour de France-cyklisterna att kasta sig upp på hojarna igen. På onsdagen ska de trampa de 194 kilometerna mellan Macon och Ballegarde Sur.

Thomas Voeckler, som kom fyra på förra årets Tour de France och körde i den gula ledatröjan i flera dagar, har varit mer anonym i årets upplaga. Den karismatiske Europcar-cyklisten plågades av ett knä i uppladdningen inför Touren och befarades bryta tävlingen under den första veckan.

Efter en vilodag så verkade all smärta vara borta hos fransmannen när han vann den tuffa tionde etappen efter att ha varit i utbrytning hela dagen.

- Jag trodde att vi skulle hålla undan till slutet men trodde att det skulle bli väldigt svårt att vinna etappen, säger en överlycklig Thomas Voeckler direkt efter målgång.

- Jag har haft väldigt ont i knäet och haft stora tvivel inför och under Touren. Allt sådant där glömmer man bort när man en sådan här seger.

TAR ÖVER LEDNINGEN FRÅN KESSIAKOFF

Först kom Thomas Voeckler loss i en utbrytning på 25 cyklister. De blev färre och färre kvar i täten under de 194 kilometernas gång och på de sista kilometerna gjorde han upp mot Luis Leon Sanchez, Michele Scarponi, Jens Voigt och Dries Devenyns.

In på den sista kilometern låg Devenyns i topp men i en lätt uppförslutning attackerade Voeckler, Voigt distanserades, Devenyns passerades, och Voeckler trampade till sig etappsegern. Den tredje i karriären på Tour de France. Michele Scarponi kom tvåa och Jens Voigt trea.

Thomas Voeckler var även först över bergsprisen både Col du Grand Colombier och Col de Richemond och tar därmed över den rödprickiga bergatröjan från Fredrik Kessiakoff. Svensken var inte med och slogs om poängen idag och tappade kontakten med huvudklungan på Colombier-stigningen.

I totalställningen blev det inga större omkastningar. Vincenzo Nibali försökte sig på en attack utför men fick inte mer än en minut på huvudklungan innan Team Sky hämtade in honom. Bradley Wiggins behåller den gula ledartröjan, 1:53 före Cadel Evans.


Resultat

  • Comments(0)//spinning.tjohej.se/#post35

Etapp 8, Time trial

PassPosted by Hjobo Thu, October 11, 2012 14:19:23
9th Stage – Monday 9th July 2012 Arc-et-Senans > Besançon – 41.5 km Snart ska Tour de France cyklister får vila - men först tempoetapp från Arc-et-Senans till Besançon.

41,5 kilometer lång cykling vid foten av Jurabergen som ger favoriter som Bradley Wiggins och Cadel Evans chans att distansera totalutmanare mindre anpassade för tempon. För bättre inblick - se bilden nedan.

Etapp 9 startar i Arc-et-Senan och målgång sker i Besancon, en plats som ingått i Tour de France sedan 1905. Senast ett tempolopp kördes i staden vann Lance Armstrong. Året var 2004.

I går visade Fredrik Kessiakoff klass när han tog över bergströjan. I dag har även tempospecialisten Gustav Larsson en bra chans.

Kessiakoff startar 132:a, vid 14.21, och Larsson trampar iväg som 13:e man vid 10.09. Fullständig startlista hittar ni här.

Förklaring:

En enskild Time Trial (ITT) är en väg cykellopp där cyklister tävlar ensam mot klockan (på franska: contre la montre - bokstavligen "mot klockan",
på italienska: tappa en cronometro " stoppur steg "). ITT:s är också kallad "sanningens race", eftersom att vinna beror enbart på varje enskild ryttares styrka och uthållighet dåd de inte får hjälp från lagkamrater och andra cyklister för att åka i en slipstream.

Starttider är med jämna, vanligtvis en eller två minuters, mellanrum. T
Startsekvensen bygger vanligen på de avslutande gånger i föregående lopp (eller föregående stadier i fallet med en flera steg race) med den högst rankade cyklist startar sist.
Starta senare ger racer fördelen att veta vilken tid de behöver för slå (och gör händelsen mer intressant att åskådare).
Konkurrenter får inte ligga, rida i slipstream, bakom varandra. All hjälp mellan ryttare är förbjudet.

Föraren med den snabbaste tiden är vinnare.

  • Comments(0)//spinning.tjohej.se/#post34
Next »