Träning

Träning

Välkommen till Spinning @ tjohej.se

Om du tränar minst 2 gånger i veckan får du ta del av träningens alla kroppsliga fördelar. Tränar du mindre så bibehåller du bara, eller i värsta fall tappar de träningsresultat som du redan har uppnått. Tränar du inte alls och har ett väldigt stillasittande jobb och orörlig fritid då finns det stor risk att du drar på dig än mer ohälsa. Så börja motionera och träna och upptäck hur roligt det faktiskt är! Alla framsteg du gör stimulerar dessutom bara till fortsatt träning. Tillsist kan du faktiskt bli så beroende av att träna att du inte kan vara utan!

TDF etapp 9

PassPosted by Hjobo Fri, October 12, 2012 09:53:25

På torsdag 18e oktober är det dags igen för TDF. jag är inte med denna gång men Lena har lovat ta hand om er.

Mountain V42 Mâcon > Bellegarde-sur-Valserine

Efter en välförtjänt vilodag är det dags för Tour de France-cyklisterna att kasta sig upp på hojarna igen. På onsdagen ska de trampa de 194 kilometerna mellan Macon och Ballegarde Sur.

Thomas Voeckler, som kom fyra på förra årets Tour de France och körde i den gula ledatröjan i flera dagar, har varit mer anonym i årets upplaga. Den karismatiske Europcar-cyklisten plågades av ett knä i uppladdningen inför Touren och befarades bryta tävlingen under den första veckan.

Efter en vilodag så verkade all smärta vara borta hos fransmannen när han vann den tuffa tionde etappen efter att ha varit i utbrytning hela dagen.

- Jag trodde att vi skulle hålla undan till slutet men trodde att det skulle bli väldigt svårt att vinna etappen, säger en överlycklig Thomas Voeckler direkt efter målgång.

- Jag har haft väldigt ont i knäet och haft stora tvivel inför och under Touren. Allt sådant där glömmer man bort när man en sådan här seger.

TAR ÖVER LEDNINGEN FRÅN KESSIAKOFF

Först kom Thomas Voeckler loss i en utbrytning på 25 cyklister. De blev färre och färre kvar i täten under de 194 kilometernas gång och på de sista kilometerna gjorde han upp mot Luis Leon Sanchez, Michele Scarponi, Jens Voigt och Dries Devenyns.

In på den sista kilometern låg Devenyns i topp men i en lätt uppförslutning attackerade Voeckler, Voigt distanserades, Devenyns passerades, och Voeckler trampade till sig etappsegern. Den tredje i karriären på Tour de France. Michele Scarponi kom tvåa och Jens Voigt trea.

Thomas Voeckler var även först över bergsprisen både Col du Grand Colombier och Col de Richemond och tar därmed över den rödprickiga bergatröjan från Fredrik Kessiakoff. Svensken var inte med och slogs om poängen idag och tappade kontakten med huvudklungan på Colombier-stigningen.

I totalställningen blev det inga större omkastningar. Vincenzo Nibali försökte sig på en attack utför men fick inte mer än en minut på huvudklungan innan Team Sky hämtade in honom. Bradley Wiggins behåller den gula ledartröjan, 1:53 före Cadel Evans.


Resultat

  • Comments(0)//spinning.tjohej.se/#post35