Träning

Träning

Välkommen till Spinning @ tjohej.se

Om du tränar minst 2 gånger i veckan får du ta del av träningens alla kroppsliga fördelar. Tränar du mindre så bibehåller du bara, eller i värsta fall tappar de träningsresultat som du redan har uppnått. Tränar du inte alls och har ett väldigt stillasittande jobb och orörlig fritid då finns det stor risk att du drar på dig än mer ohälsa. Så börja motionera och träna och upptäck hur roligt det faktiskt är! Alla framsteg du gör stimulerar dessutom bara till fortsatt träning. Tillsist kan du faktiskt bli så beroende av att träna att du inte kan vara utan!

TDF Etapp 10

PassPosted by Hjobo Thu, October 25, 2012 16:06:49

Då jag är lite skadad kan jag inte följa med er på denna etapp, jag lämnar med förtroende över stafettpinnen till Lars.

Vet inte om man kommer att fira 20-års jubileet av OS i Albertville denna dag men det görs säkert. Ett OS som för svensk del innebar guld till Pernilla Wiberg i hennes OS-debut, silver till Christer Majbäck i längd samt silver till kvartetten Leif Andersson, Tord Wiksten, Ulf Johansson och Mikael Löfgren i skidskyttestafetten. Ganska skralt facit kan man väl säga men det är historia.

Denna etapp blir tuff också den. Totalt är det ungefär 25 kilometer slätåkning denna etapp, annars handlar det om upp eller ner. Det börjar ganska bums med Col de la Madeleine som man når toppen på 2.000 meters höjd. Sen ska de 67 meter högre på nästa topp, Col de la Croix de Fer. Därefter en kort utförskörning för att sedan ta sig an Col du Mollard och det hela avslutas med La Toussuire med målgång på 1.705 meter.

Kan bli en ganska avgörande sträcka och en av få chanser för de svagare cyklisterna på tempo att försöka köra ifrån de mer tempostarka. La Toussuire har man använt sig av en gång tidigare. Då vann Michael Rasmussen, året var 2006, alltså året före han åkte dit för missade dopningstester och ljug om var han befunnit sig. Och samma etapp kroknade Floyd Landis som dagen efter preparerat sig med lite allt möjligt, vann i Morzine och åkte dit med dunder och brak några dagar efter Tourens avslutning som han hade vunnit men blev fråntagen förstås. Samma år hade man La Toussuire på Dauphiné och då vann Iban Mayo före Alejandro Valverde som också båda dessa varit avstängda två år vardera. Men det är inte bara fuskare som åkt fort dit upp, tack och lov.

  • Comments(0)