Yoga med Hjobo

Yoga med Hjobo

Yoga

Innan du sätter foten i en yogaklass, bör du kunna linda benen runt huvudet, hålla ett LYCKSALIG leende på läpparna medan du kvävs på rökelse och samtidigt engagerar dina bhandas.

Så kan man tro, det gjorde jag. Nu har jag fått en annan uppfattning och börjar en utbildning för att ta reda på mer om Yoga.

Denna blogg handlar om den resan.

Tirumalai Krishnamacharya

Yoga i tradition av T KrishnamPosted by Hjobo Mon, January 26, 2015 14:39

Tirumalai Krishnamacharya (November 18, 1888 - 28 Februari 1989) var en indisk yoga lärare, ayurvedisk helare och forskare. Ofta kallas "Fadern av Modern Yoga," Krishnamacharya betraktas allmänt som en av de mest inflytelserika yogalärare av 20-talet och krediteras med återupplivandet av hatha yoga .

Krishnamacharya höll grader i alla de sex vediska darśanas eller indiska filosofier.

Även under beskydd av Maharadja Mysore, Krishna Raja Wadiyar IV , Krishnamacharya reste runt Indien ger föreläsningar och demonstrationer för att främja yoga, inklusive sådana bedrifter som att stoppa hans hjärtslag.

Han anses allmänt som arkitekten bakom vinyasa, i betydelsen av att kombinera andning med rörelse. Bakom alla Krishnamacharya läror var principen "Undervisa vad som är lämpligt för en individ."

Medan han vördas i andra delar av världen som en yogi i Indien Krishnamacharya är främst känd som en healer som drog från både ayurvedisk och yogiska traditionerna att återställa hälsa och välbefinnande för dem han behandlade (c. 1941) Han skrev fyra böcker om yoga- Yoga Makaranda (1934), Yogaasangalu, Yoga Rahasya och Yogavalli (kapitel 1-1988 ) -som samt flera essäer och poetiska kompositioner.

(http://en.wikipedia.org/wiki/Tirumalai_Krishnamacharya)

  • Comments(0)//yoga.tjohej.se/#post6