Yoga med Hjobo

Yoga med Hjobo

Yoga

Innan du sätter foten i en yogaklass, bör du kunna linda benen runt huvudet, hålla ett LYCKSALIG leende på läpparna medan du kvävs på rökelse och samtidigt engagerar dina bhandas.

Så kan man tro, det gjorde jag. Nu har jag fått en annan uppfattning och börjar en utbildning för att ta reda på mer om Yoga.

Denna blogg handlar om den resan.

Varför?

UtbildningPosted by Hjobo Sat, January 31, 2015 17:01
Allt började med att min fru anmälde mig till yoga mot migrän, en kurs på några tillfällen som skulle hjälpa mot mina migrän attacker.

Något skeptisk gick jag dit men som jag gillar att träna så kunde det ju vara ett bra tillfälle att träna lite rörlighet resonerade jag.

Jag har haft väldigt få attacker sedan dess, de jag haft är när jag slarvat med yoga, dvs när jag inte använt mig av det jag lärde mig. Stor överraskning för mig, det gav mersmak, och inte tränade vi mycket inte, mest var det andningsövningar.

Nu var jag nyfiken.

Att andningen kunde göra sådan skillnad, vad mer kan vi hitta här? Min fru gillade att jag mådde så mycket bättre så hon anmälde mig till nästa kurs, sedan blev det en till, eller två faktiskt samtidigt. Snart var Yoga en stor del av min vardag utan att jag gjort något direkt för att ta reda på vad det är.

Varje gång jag kom till yogaskolan så gjorde vi saker med mystiska namn som på något sätt gjorde mig lugnare och jag mådde bättre varje gång.

Med inrådan från min fru så beslutade jag mig att gå en riktig utbildning i Yoga, det blev ett år med yoga på Yogaskolan i Karlstad.

Den börjar om en vecka och jag ser fram emot den.

Jag är allvarligt avog mot läkar-"vetenskap" i stort, jag har en del erfarenheter som inte gjort mig särskilt trygg i vad veteskap står för. Kvacksalvare och druider är det gott om, missförstå mig rätt, det finns duktiga läkare med. Det är långt mellan och svårt att hitta dem bara.

Yogaforskningen står inför en spännande framtid. Jag upplever att många inom traditionella sjukvården är kritiska till alternativbehandlingar i stort. Allt som är nytt kan helt naturligt upplevas skrämmande för oss. Det paradoxala är dock att yoga inte alls är något nytt utan tvärtom ett känt begrepp sedan urminnes tider.

Min resa har börjat men nu tar jag den lite mer på allvar. Dags att ta reda på vad det egentligen handlar om.

  • Comments(0)//yoga.tjohej.se/#post8