Yoga med Hjobo

Yoga med Hjobo

Yoga

Innan du sätter foten i en yogaklass, bör du kunna linda benen runt huvudet, hålla ett LYCKSALIG leende på läpparna medan du kvävs på rökelse och samtidigt engagerar dina bhandas.

Så kan man tro, det gjorde jag. Nu har jag fått en annan uppfattning och börjar en utbildning för att ta reda på mer om Yoga.

Denna blogg handlar om den resan.

SATS

UtövandePosted by Hjobo Tue, August 18, 2015 10:24
SATS är en av mina arbetsplatser. jag har arbetat där i mer än nio år nu, snart tio faktiskt. en fantastisk arbetsplats med utmaningar och mycket glädje.

Tidigare har jag haft klasser i spinning, kettlebell, 21 minutes (typ GRIT), tabata och cirkelträning. Nu har jag fått frågan om jag kan tänka mig att hålla yoga klasser, kul att få frågan även om jag verkligen inte är klar instruktör, inte enlig tradition Krishnam, inte ens nära.

SATS är dock en egen rörelse och jag ska hålla ett test pass för chefen och vår yoga master, de ska då bedöma om jag kan hålla enklare yoga klasser, kanske för nybörjare till en början. Lite pirrigt är det men jag kommer göra mitt bästa, precis som jag alltid gör :)

idag ska jag börja med att titta på ett upplägg, det blir en blandning av asana som jag gillar och jag ska försöka applicera allt jag lärt mig hittills. Mycket pranayama blir det med, det är det viktigaste för mig. Jag kommer inte använda mig av musik vilket är ovanligt för SATS, vi får se vad de tycker om det, men jag klarar verkligen inte av plink plonk musiken som ofta tar över yoga klasserna som jag varit med på. Där tycker jag yoga skolan har rätt ide, de har tyst på klassen, väldigt vilsamt och man får en chans att gå in i yogan istället för att störa sig på oljudet.

Ja det blir en test och jag hoppas faktiskt jag lyckas, det skull bli en bra balans mellan de pass jag vanligen kör som handlar mest om styrka och intensitet.

Vidare bulletiner följer.  • Comments(0)//yoga.tjohej.se/#post13

Alla sjuka

Egna tankarPosted by Hjobo Mon, February 09, 2015 09:25
Nya sjukdomar, alla ligger nu i feber. Jag känner av det själv men vägrar lägga ner mig.

yogan har varit svår ett par dagar då det varit sjukstuga och egentid inte varit det lättaste. Ska köra idag om det finns möjlighet. Igår skulle jag varit på yogaskolan men det funkade inte med alla sjuka och jag helt sliten, kanske vore helt rätt då men jag orkade inte.

Jag vet jag mår bra av det men ibland hamnar man i läget att inte orka det som är bra ...

Som tur är har jag tid på mig, jag tävlar inte i yoga jag lär mej om en livsstil...


  • Comments(0)//yoga.tjohej.se/#post12

Vardag

UtbildningPosted by Hjobo Fri, February 06, 2015 22:59

Vardag är svårt.

Barnen sjuka, bilen vägrar starta, det snöar och jag har ont i huvet. Svårt att motivera sig att gå upp en halvtimme tidigare för att yoga ibland.

Har försökt. morgon funkar nog inte. Kväll då. Jag ska köra kvälls yoga ett tag så ser vi om det hunkar.

Chanting, inte det mest vanliga i mitt liv men jag ska försöka, de ger i akka fall en del när jag testat.

Sat Namm, Jag är sann.

Betyder något för mig, mer än jag kan förklara. Ja då testar vi vidare då.  • Comments(0)//yoga.tjohej.se/#post11

Första enskilda mötet

UtbildningPosted by Hjobo Wed, February 04, 2015 17:31

Så var det dags då, mitt första enskilda möte med min lärare. Jag funderade mycket på vad det skulle gå ut på och ge.

Igår på Vinyasan sa Hanna att Eva-Marie (EM) skulle ha träffat mej igår, men det visar vara Håkan (den andre alltså) och även EM trodde först det var jag :)

Vi pratade lite och jag fick fylla i lite informationsblad sedan kom vi ram till vad jag ska försöka jobba med.

Ljud

Såklart :) det som jag känner mig minst van eller säker på, men det är klart jag ska göra det. Personlig utveckling och jag vill verklige göra det. Spännande.

15 minuter om dagen till att börja med, idag är avklarat så imorgon kör vi igen.

JAg har redan ett mantra så det som hon tänkt jag skulle testa fick vi hoppa över. Vad är det, tja man kan säga att det är lite privat, kanske säger jag det senare men det betyder mycket för mig och har en mening som är väldigt personlig.

Då kör vi väl.  • Comments(0)//yoga.tjohej.se/#post10

Första ubildningsdagen

UtbildningPosted by Hjobo Sat, January 31, 2015 17:25

Mycket intryck idag.

Kul att ha Håkan och hans fru med, det hade jag hoppats på. Ser fram emot att dela resan med dem, ja de andra med men jag känner att jag liksom känner dem lite redan :)

Vi har talat om allt från filosofi till att faktiskt praktisera idag, det jag mest tar med mig från dagen är att yoga ska praktiseras. Varje dag. Kanske bara en kvart om dagen men varje dag.

..."Och genom att vi gör yoga regelbundet så kommer vi långsamt komma närmare och närmare den vi verkligen är, och då finns det inga hinder för vår lycka, glädje."...

Ok, nytt löfte till mig själv, jag ska praktisera varje dag. Hur gör jag det?

Först ska jag försöka vara krass och verkligen avväga hur mycket tid jag kan avvara varje dag, det kommer inte bli en timme om dagen men kanske en kvart? Lena är ju med på resan så kanske kan vi göra det tillsammans?

Utan omgivningens inverkan med musik ungar och annat, 15 minuter, exakt vad vet jag inte men i alla fall ett steg på vägen.

Reflektion av dagen.

1. Vissa saker slår mig när jag går på yoga. Den överväldigande andelen vita kvinnor i lokalen. Var är alla män, det är jag och Håkan här.

2. Jag kommer behöva mina anteckningar, gud va mycket sanskrit. Men som sagt, det jag tar med mig först är utöva.

3. Det som jag sedan tänker på är åtagande, att åta sig en utmaning är inget nytt för mig men en utmaning som eventuellt är för resten av livet... det är en utmaning det.

4. Mer och mer känner jag att det är en väg jag vill gå, hoppas och tror att jag kommer göra det med.

5. Endast 3% av yogan är i Yoga sutra om rörelser och ställningar, något att tänka på.

6. Yogans filosofi vill förena människor och förstärka människors inre balans, oavsett religion eller tro.

Vi har bland annat gått igenom YogaSutras första verser. Tydligen kan man tala om första versen en vecka men det gjorde vi inte.

Sutra 1: vers 1 Här börjar den korrekta/erkända instruktionen av Yoga

1:2 Yoga är färdigheten att styra tanken/sinnena oavkortat mot ett objekt och behålla den där utan eventuella störningar.

Mer kommer eftersom, imorgon fortsätter vi.

Namaste.
  • Comments(0)//yoga.tjohej.se/#post9
Next »